De beste Gratis WordPress Thema’s voor 2022

Total
0
Shares
Gratis WordPress Themas 2022

2022 is al een tijdje begonnen, maar het is zeker niet te laat om met een website te beginnen. Of misschien wil je jouw website in een nieuw jasje te stoppen. Verandering van spijs doet eten, en hetzelfde principe geldt voor websites. Zo laat je niet alleen zien dat je online nog steeds actief bezig bent, maar geeft het ook de kans om dingen aan te pakken zoals je al vanaf het beginnen had willen doen.

 

In dit artikel staan ‘affiliate links’. Als je via deze links een aankoop doet, ontvangen wij een kleine vergoeding voor het doorsturen van onze bezoekers, en kost jou verder niks.

 

 

Wat moet een gratis WordPress Thema hebben?

 

Om een gratis thema te kiezen voor jouw WordPress website, zullen we een paar eisen opstellen waar het aan moet voldoen. Zo kunnen we filteren tussen de honderden gratis thema’s, en bepalen welke geschikt zijn. Deze punten zijn niet in een bepaalde volgorde, want uiteindelijk zijn ze allemaal belangrijk voor jouw toekomstige WordPress thema.

 

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

 

Voor een goede vindbaarheid online heb je SEO nodig. Dit houdt in dat de code in jouw thema is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Als het thema goed is gebouwd, is alle code netjes gestructureerd en makkelijk leesbaar voor de ‘crawlers’ van Google. Ook is laadtijd een belangrijke factor. De perfect balans vinden tussen een mooi design en een snelle website blijft moeilijk. Daarom zijn alle thema’s van te voren getest op hun snelheid.

 

Ondersteuning

 

Ook moet het WordPress thema natuurlijk Nederlands ondersteunen, en elke goed gecodeerde plugin aankunnen. De mobiele versie van het thema moet ook goed werken. De meeste websitebezoekers komen tegenwoordig op jouw website via hun mobiel, en daarom moet je thema ook ‘responsive’ zijn. Dit houdt in dat het design van je website meegaat met het formaat scherm, zodat hij goed werkt op je computer, tablet en telefoon.

 

Beveiliging

 

Veiligheid staat natuurlijk hoog bij jouw website, en hetzelfde moet gelden voor je WordPress thema. Zo kijken we naar hoe vaak het thema wordt geüpdatet, zodat het mee gaat met de laatste versie van WordPress. Hackers kunnen vaak makkelijker inbreken in oudere thema’s en versies van WordPress.

 

Blocksy

 

Blocksy thema

 

Blocksy biedt een uitkomst voor elke website. Met een razendsnel en lichtgewicht WordPress thema kan je eenvoudig elke soort website maken die je maar wilt. Zo creëer je gemakkelijk een website voor jouw bedrijf, winkel, restaurant, blog enzovoort. Ook werkt het met populaire paginabouwers, zoals Elementor, Brizy en Visual Composer. Dit SEO-geoptimaliseerde thema is volledig responsive en maakt gebruik van de nieuwste webtechnologieën. Zo kan je vandaag nog aan de slag met dit gebruiksvriendelijke thema.

 

GeneratePress

 

GeneratePress thema

 

GeneratePress is een thema gefocust op bruikbaarheid en snelheid. Het thema is een echt lichtgewicht, met een installatie van slechts 10 kB. Het thema werkt met Gutenberg, een blok-editor die komt met WordPress, en kan ook gebruikt worden met andere paginabouwers zoals Elementor. Het thema is volledig responsive en werkt volledig met alle goed gecodeerde plugins (waaronder WooCommerce), en beschikt over krachtige functies zoals dynamische typografie. Het thema is vertaald in meer dan 25 talen en zal dus ook zeker van pas komen voor jouw website.

 

Astra

 

Astra thema

 

Astra is een universeel thema voor WordPress waarmee je in een handomdraai je website aan kan passen naar jouw wensen. Zo kan je er zowel een blog, portfolio, bedrijfssite of WooCommerce mee opzetten. Ook is het een zeer licht thema met een grootte van 50 KB, waardoor hij dus erg snel zal laden voor je bezoekers. Gebouwd met SEO in gedachten zal dit thema de zoekmachines erg tevreden stellen, en met de keuze uit meerdere functies en templates is het perfect om te gebruiken voor je website.

 

OceanWP

 

OceanWP thema

 

Met OceanWP kan je bijna elke type site, zoals een blog, portfolio, zakelijke site of WooCommerce-winkel, met een professioneel ontwerp creëren. Dit veelzijdige thema is gericht op SEO,en biedt de mogelijkheid tot het gebruiken van populaire pagebuilders zoals Elementor, Brizy, Visual Composer, Divi, en nog veel meer. Ook is deze zeer responsive, en zal het er super uit zien op tablet en telefoon. Met dit snelle thema maak je vandaag nog een prachtige website voor jouw doeleinden.

 

Sydney

 

 

Sydney is een krachtig en zakelijk WordPress thema gemaakt om online aanwezigheid voor bedrijven en freelancers te creëren. Het thema is volledig compatibel met Elementor, een paginabouwer, maar biedt ook de ruimte voor veel aanpassingen in kleur, lettertypes, sliders, navigatie en nog veel meer. Het biedt alle benodigdheden om een goede online representatie te kunnen bouwen. Ook beschikt het thema over meerdere bestaande demo’s, die je meteen in je website kan importeren om daar op verder te bouwen.

 

Storefront

 

Storefront thema

 

Storefront is het thema van WooCommerce zelf, en heeft daarom een diepe integratie met de plugin zelf. Het is een zeer licht thema die een uitkomst biedt voor iedereen die binnen een korte tijd een simpele webshop wilt hebben op hun website. Met de opties van verschillende layouts en kleurenopties kan je het thema volledig personaliseren naar jouw wensen. Zeker ook perfect voor ervaren ontwikkelaars en programmeurs, doordat het een zeer lichte en snelle basis kan vormen voor jouw visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer op onze nieuwsbrief!

En krijg maandelijks het laatste nieuws uit de wereld van SERP Helper!

Relevante artikelen